top of page
Dillstuvad potatis med Lax
Ingredienser: ( för 3 portioner )
4 - 6 st kokta potatisar, delade
3 dl mjölk
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 kruka färsk dill ( fryst går bra )
375 g Majbritts Laxfilé ( tinad )
2 tsk torkad dill eller annan örtkrydda
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med salt, peppar och den torkade dillen/örterna. Baka av i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar.
3. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och häll på mjölken under vispning för att undvika klumpar.
4. Krydda med salt och peppar och låt puttra någon minut.
5. Lägg i den delade potatisen och hackad färsk dill.
Servera med den ugnsbakade laxen & citron.
36
bottom of page