top of page
Dillstuvad potatis med Lax

Ingredienser: ( för 3 portioner )

4 - 6 st kokta potatisar, delade

3 dl mjölk

3 msk smör

2 msk vetemjöl

1/2 kruka färsk dill ( fryst går bra )

375 g Majbritts Laxfilé ( tinad )

2 tsk torkad dill eller annan örtkrydda

Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Lägg laxen i en ugnsfast form och krydda med salt, peppar och den torkade dillen/örterna. Baka av i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar.

3. Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet och häll på mjölken under vispning för att undvika klumpar.

4. Krydda med salt och peppar och låt puttra någon minut.

5. Lägg i den delade potatisen och hackad färsk dill.

Servera med den ugnsbakade laxen & citron.

36

pinkAsset 2.png
bottom of page