top of page
Kokt torsk med äggsås.
Ingredienser: ( för 3 portioner )
375 - 400 g torskfilé eller torskrygg
3 st hårdkokta ägg
3 msk smör
1,5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 dl persilja ( fryst går bra )
2 msk salt
Salt och peppar
1. Koka upp en kastrull med vatten och tillsätt svartpepparkorn, lagerblad och salt.
2. När vattnet kokat upp, lägg försiktigt i fisken, dra av kastrullen från värmen och sätt på ett lock. Låt kastrullen stå i ca 10 minuter tills fisken tillagas på eftervärmen.
3. Smält smöret i en ny kastrull och tillsätt vetemjölet under vispning.
4. Häll i mjölken och vispa hela tiden för att undvika klumpar.
5. Tillsätt persiljan, salt och peppar efter smak, samt de hackade äggen.
Servera med den kokta fisken och kokt potatis.
36
bottom of page